Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogyan (ne) posztold a nyaralást

A Facebook és Instagram világában, már szinte elkerülhetetlen, hogy a másik szinte összes mozzanatáról értesülhessünk. Ebbe beletartozik a reggeli, a mozizás, kertiparti és természetesen nyáron elmaradhatatlanul a nyaralás. Lehet, hogy valaki csak egy napra megy a Balatonra, vagy valaki egy hetet tölt a tengerparton az emberek gyakran úgy érzik ez mindenki mást is nagyon érdekel, így mindent megosztanak róla.

  1. Indulás, várakozás a reptéren
    Persze ehhez megjelölve azokat, akikkel utazol, az úticélt és lehetőleg az időtartamot is, hogy a betörők tudják meddig látogathatják a házatokat.
  2. Érkezés
    „Végre Horvátország” „Balaton!!!” és hasonló bejegyzések, gyakran kép nélkül, a jelenlegi hangulatodat is feltüntetve. Nehogy valaki lemaradjon arról, hogy te most épp nagyon boldog vagy Almádiban.
  3. Napi minimum 50 kép
    Ez a több napos utazásokra vonatkozik. Gondosan ügyelj arra, hogy a szelfiket és tájképeket több részletben posztold, ezzel elárasztva mások hírfolyamát. Plusz pont, ha a képek tartalmaznak: téged ahogy ülsz a vízparton, modellként pózoló embert(téged?), ebédet, napszemüveget és limonádét. És igen, mindenkit érdekel az összes képed.
  4. Profilkép
    Ha már nyaraláson vagy és készülnek a jó képek, nehogy elhalaszd beállítani valamelyiket profilképednek. Aztán persze két nap múlva cseréld le és így tovább. Időnként meg állíts be egy régebbit újra. És ne felejts el reagálni a „Legszebb <3” „Csak utánad” és hasonló nyálas hozzászólásokra valami hasonlóan csöpögőssel. Ezt persze az év többi részében is nyugodtan folytasd.
  5. Hazatérés
    Megvolt a nyaralás, hazaértek, mi az első dolgod? Persze, hogy kiposztolni a maradék képet, csoportképeket, leírni mennyire jó volt, mennyire szeretsz mindenkit, a képeken pedig jelölj meg mindenkit. És párszor még oszd ezt meg az elkövetkezendő hetekben.

+1 Az összes posztodnál jelöld meg a helyet ahová mész, hadd lássa mindenki épp merre vagy.

Ha betartjátok ezeket, garantálom, hogy ismerőseitek agyára mehettek és eláraszthatjátok mindenki hírfolyamát.

Végül pedig egy valói tipp: élvezd a családoddal/barátaiddal töltött időt! Persze nem baj ha csináltok pár szelfit, hangsúly itt is a mértéken van, és azon, hogy az élmény minőségét ne a képekre kapott lájkok alapján értékeld.

 0
Tovább

Hová lett a vakáció?

Nem arról van szó, hogy maga az évszak tűnt volna el, vagy az időjárás miatt maradna el csak arról, hogy amit eddig jelentett a pihenés, a szünet, a vakáció kimaradt belőle.

Júniusban úgy indultam neki, hogy ez a szünet más lesz. Nem fogom minden napomat betáblázni, nem fogok egész nyáron rohanni. Szerintetek most mit csinálok? Jó, most éppen írok, de egyébként futkosok és csak kapkodom a fejem milyen gyorsan telik az idő. Barátaim már viccelődtek azzal, hogyha látnak valamit elsuhanni, akkor az biztosan én vagyok.

Nem vállaltam munkát nyárra, nem jelentkeztem táborokba, naivan remélve, hogy így lesz időm pihenni. Ehhez képest most még arra sincs kapacitásom, hogy a barátaimmal töltsem a szabadidőmet hiszen, ha esetleg én ráérnék, akkor másnak nem jó.

Rohanok a nyelvtanfolyamra, onnan megyek boltba, nagynehezen hazaérek, főzök, eszem, tanulok és eltelt egy nap. Vagy egész nap itthon vagyok, takarítok, főzők, amit tudok itthonról elintézek, ha akad időm és terem táncra gyakorlok, szüleimmel beszélgetek egy kicsit és megint eltelt egy nap.

Csodálkozva nézem mindössze 2 évvel fiatalabb húgomat, aki egész nap a TV vagy a laptop előtt fekszik, mindössze annyi mozgásra képesen, hogy a sorozat következő részét elindítsa és nem értem. Nem értem hogyan tud hetek óta ebben az állapotban létezni. Egy jó ideje mondogattam neki, hogy szeretnék én is egy ilyen nyugodt napot. Több mint egy hónap után megkaptam. Egy nap amikor nem kell semmit csinálnom. És nekem ennyi elég is volt. Nem is bírtam ki az egész napos fetrengést.

Rá kellett jönnöm, nem magától tűnik el a vakáció, én vagyok az, aki szép lassan eltűntettem magamnak.

 

 0
Tovább