Egy nap talán

Egy szívnek nem szabadna egyszerre kettőt szeretnie. Néha sajnos mégis megtörténik. Velem is volt már és nem akarom újra átélni. A szerelem maga csodálatos dolog tud lenni, de amikor egyszerre két embert kezdesz szeretni… az maga a pokol. Főleg, ha már hosszabb ideje együtt vagy az egyikükkel. Most viszont nem a saját történetemet szeretném nektek elmesélni, hanem egy könyvről fogok írni (talán kicsit elfogultabban, mint azt kéne). Ez a könyv pedig Colleen Hoover-től a Maybe Someday (Egy nap talán).

könyv ajánló könyvajánló Egy nap talán Colleen Hoover író Maybe someday

A huszonkét éves Sydney élete maga a tökély: egyetemre jár, jó állása van, stabil kapcsolatban él egy remek sráccal, Hunterrel, és a legjobb barátnőjével, Torival közösen bérel lakást. De minden megváltozik, amikor rájön, hogy Hunter megcsalja, és egyik pillanatról a másikra el kell döntenie, hogyan tovább. 
Sydney egyszer csak vonzódni kezd a titokzatos, jóképű szomszéd sráchoz, Ridge-hez. Nem tudja levenni róla a szemét, és valósággal megbabonázza a fiú szenvedélyes gitárjátéka esténként az erkélyen. Ridge sem közömbös iránta, és hamarosan ráébrednek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra.

Eredeti mű: Colleen Hoover – Maybe Someday

Megjelenés éve: 2014

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Őszintén ezt is csak egy unalmas nyálas klisékkel teli regénynek gondoltam, amíg bele nem olvastam.

Az első, amiben sok könyvtől különbözik az az, hogy a benne levő dalszövegeket tényleg megzenésítették és ezekhez az első oldalon meg is találjuk a linket. Griffin Peterson remek munkát végzett, a zenék pedig mind szövegileg, mind hangzásilag tökéletesen passzolnak a regényhez, annak hangulatához. Az egész album most is folyamatos lejátszásra van állítva nálam. Igaz a legtöbb dalt csak úgy nem hallgatnám, de így, hogy ismerem a történetet imádom őket. A zenék elérhetőek YouTube-on, Spotify-on és egy külön oldalon is: https://maybesomedaysoundtrack.com/

A főszereplők teljesen átlagos és különleges emberek egyszerre. A könyvben a fejezetek Sydney és Ridge szemszögéből váltogatják egymást, így kettőjük gondolkodását elég jól megismerhetjük. Végigkövethetjük vívódásukat az érzelmeikkel szemben, megtudhatjuk mennyivel nehezebb boldogulni, ha más vagy. Barátaik is igazán szerethetőek (még a gyakran idegesítő Bridgette is). A történetben van megcsalás, életfogytig tartó hűség, rengeteg bonyodalom, szenvedély, barátság, szívatások, humor… minden, ami egy jó Young Adult regényhez kell.

Amiért nekem tényleg különleges volt, az az, hogy én eddig úgy gondoltam nem sírok könyvön. Dehogynem. Ahogyan már az elején említettem én is éltem át hasonló helyzetet, mint a szereplők. Az írónőnek olyan hitelesen sikerült átadnia az érzelmeket, hogy megtörtem. Sok véleményt olvastam a könyvről mielőtt megvettem és azt vettem észre, nem vagyok egyedül ezzel a reakcióval. Eddig is tudtam, hogy egy történet sok érzelmet kifjthet az olvasójából, de azt nem, hogy ennyit. Nevettem amikor szívatták egymást, izgultam, hogy megtörnek-e szereplőink, elvigyorodtam az aranyos részeken, sírtam a szomorúságtól, a csalódottságtól és a meghatódottsától. Igen ezt a sok-sok érzelmet ez az egyetlen könyv váltotta ki belőlem. Ridge-nek ugyanolyan gondolatai voltak amikor a szíve ketté szakadt, Sydney ugyanúgy érzett mint én sokszor, Maggie ugyanúgy nem vágyik arra, hogy megmentsék ahogyan én sem, Warren ugyanúgy védené a barátait mint én. És szerintem nem csak én találom meg a hasonlóságot a szereplőkkel, hanem mindenki más is aki elolvassa.

Az eredeti terv szerint még a hétvégén bőven kitartott volna a könyv. Kedden kaptam kézhez és csütörtökre már kiolvastam. Nem bírtam letenni és inkább fenn maradtam hajnali 2-ig csak, hogy megtudhassam hogyan végződik a történet. Amint befejeztem hirtelen üresség támadt bennem, hiszen én még szívesen olvastam volna tovább a történetet.

Átlagos emberekről szól és mégis egy különleges történet. Képes átadni a valós érzelmeket és nincs totálisan tele unalomig ismételt klisékkel. Az írónő egyszerre képes minket megnevettetni és összetörni a szívünket, a szereplőkével együtt. Sajnos spoilerek nélkül többet írni a könyvről nagyon nehéz lenne, de remélem így is lesz olyan, aki egy nap talán elolvassa.

könyv ajánló könyvajánló Egy nap talán Colleen Hoover író Maybe someday